Bevestigingspijpschroefdraad.

Wel afdichtend.

Onderwerp

Deze norm geeft de toleranties voor de bevestigingspijpschroefdraad

wel afdichtend volgens NEN 3258.

Toepassingsgebied

Deze norm is uitsluitend van toepassing op schroefdraad voor einden van draadpijpen en van hierop aansluitende onderdelen met nominale doorlaten van 1/16 inch tot en met 6 inch waartussen een op de schroefdraad afdichtende verbinding wordt verlangd.

Beginsel

De afdichtende pijpschroefdraad verbinding bestaat uit een cilindrische of een conische binnendraad op een conische buitendraad. Bij de combinatie van cilindrische binnendraad op conische buitendraad wordt een dunwandig en oprekbaar gedeelte verondersteld waarin cilindrische binnendraad is aangebracht. Dit gedeelte licht dan opgerekt, verend en onder druk aan en dicht zo af op de conische buitendraad. Als de binnendraad moet worden aangebracht in een gedeelte waarbij de vering mogelijkheid onvoldoende is, dient de verbinding te bestaan uit de combinatie van conische binnendraad op conische buitendraad.

Een volkomen dichte verbinding wordt slechts dan verkregen wanneer schroefdraad pakking wordt gebruikt. Voor gastoepassingen mag alleen de daarvoor goedgekeurde pakking worden gebruikt.  

De aanduiding

Afdichtende pijpschroefdraad wordt aangeduid door vermelding van de nominale middellijn in inch. De vermelding wordt voorafgegaan door de profielletter R voor conische buitendraad, en door de profielletters Rp voor cilindrische binnendraad, en Rc voor de conische binnendraad.

voorbeelden

R 1/2       Conische buitendraad

Rp 1/2     Cilindrische binnendraad

Rc 1/2      Conische binnendraad

De conisiteit bedraagt 1:16 

De nominale maat van de schroefdraad is gelijk aan de daarbij horende nominale doorlaat van de pijp volgens NEN 3257 Stalen draadpijpen en sokken.

Tabellen

Deze toleranties zijn volgens NEN 3258.

  De rvs-schuur is niet aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit het gebruik van deze tabellen.

Bestellen met.

Webwinkelkeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ec008b show=no view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=78px interval=5000 language=nld]

Bestellingen worden op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur verzonden. Onder de € 10,- met brievenbuspost zonder en boven de € 10,- met Track & Trace.

© 2014 - 2023 rvs-schuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel