Schroefdraadtabellen.

Schroefdraad met alles wat hier mee verband houdt, heeft altijd mijn grote interesse gehad.

Daarom heb ik wat informatie uit mijn werkzame leven op papier gezet voor de consument.

Deze tabellen zijn nauwkeurig samengesteld uit Normbladen en voor algemeen gebruik.

Ik hoop dat u er dankbaar gebruik van zal maken.

Opmerkingen en/of suggesties mail me.

Schroefdraad meten

---------- Zoekt u een Moer en weet geen maat? Meet u de diameter van de schroefdraad op met een schuifmaat. Dit is bijvoorbeeld 7.85 mm. Ga dan naar het kopje draadtabellen en kies Metrisch Grof. Dan kijkt u in de 3e en 4e kolom van de tabel onder (Bout diameter) (Max Min) waar uw gevonden diameter tussen zit dan in de linkse kolom van de tabel ziet u M8 staan. Dan kunt u ook de spoed nog opmeten. Dat werkt zo: in ons voorbeeld hebben we M8 de spoed is dan 1.25 mm  (zie tabel) dus per 20 mm heeft u dan dus 20/1.25 dat zijn dan 16 gangen dus 16 × rond per 2 cm. Klopt dit niet dan is het een andere schroefdraad en kan ik u niet helpen aan een moer. Maar! Heb misschien wel een goede tip. 

Met een vriendelijke groet.

De RVS-Schuur.

 

Bestellen met.

Webwinkelkeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ec008b show=no view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=78px interval=5000 language=nld]

Bestellingen worden op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur verzonden. Onder de € 10,- met brievenbuspost zonder en boven de € 10,- met Track & Trace.

© 2014 - 2023 rvs-schuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel